Jídelníček






11. 2. – 15. 2. 2019




Pondělí
polévka žampiónová 1,7
čínská vepřová směs s dušenou rýží, ovoce 1,3,6,7,8,9,13

Úterý
polévka jáhlová se zeleninou 1,7,9
pečená tilápie na bazalkových těstovinách, rajčátko 1,3,4,7

Středa
polévka hrachová s krutony 1,7,9
kuřecí prsní plátek se zapečenou řepou, dušená rýže 1,7,10

Čtvrtek
polévka slepičí s písmenkama 1,3,9
holandský řízek, bramborová kaše, kompot 1,3,5,6,7,8,11

Pátek
polévka gulášová 1,7,9
krůtí výpečky, bramborový knedlík, červené zelí 1,3,8




18. 2. – 22. 2. 2019




Pondělí
polévka špenátová 1,3,7
povidlové taštičky sypané strouhaným perníkem, ovoce 1,3,7,8,12

Úterý

polévka luštěninová se zeleninou 1,7,9
ryba mahi mahi na rajčatových těstovinách,salát 1,3,4

Středa

polévka drůbeží s domácími noky 1,3,9
boloňské lasagne zapečené 1,3,7,9

Čtvrtek
polévka rybí se zeleninou 1,4,7,9
selská vepřová pečeně, houskový knedlík, zelí 1,3,7,8

Pátek

polévka rajčatová s bazalkou 7
smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, okurka 1,3,5,6,7,8,10,11




25. 2. – 1. 3. 2019




Pondělí
Polévka květáková 1,3,7
Vepřový guláš s houskovým knedlíkem, ovoce 1,3,7,8

Úterý

polévka čočková se zeleninou 1,7,9
smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka 1,3,5,6,7,8,11

Středa

polévka hovězí s domácími nudlemi
kuřecí stehýnko, bramborový knedlík, červené zelí

Čtvrtek

polévka kmínová s vejci
pečená mořská štika na kmíně, bramborová kaše

Pátek
polévka drůbeží s domácími noky
kuře ala bažant, rýže




Obědy nám dodává liberecká firma GASTRON.


Seznam alergenů naleznete na této adrese:
http://www.gastron.cz/media/files/11-25-14-09-16-40alergeny.png


K svačině nabízíme dětem vždy výběr z více možností: jsou tu cereálie (kukuřičné lupínky, medové kroužky apod.) a k nim na výběr mléko nebo jogurt; dále pečivo (bílé i celozrnné), k němu střídáme máslo, rostlinné tuky a pomazánky, tvarohové pomazánky, žervé, sýry, šunku nebo marmeládu. Na stolech je připraveno ovoce a zelenina. Každý si může vybrat dle své chuti a přidat si podle své potřeby. Děti si svačinky samy chystají, krájí ovoce a zeleninu, nalévají si pití, mažou si pečivo, nabírají cereálie, nosí si na stůl a nakonec po sobě uklízejí nádobí a utírají stůl.

K pití je po celé dopoledne k dispozici voda, ovocný nebo bylinkový čaj a slabá šťáva, příp. ředěný džus. V době svačin je kromě toho vždy připraveno také mléko.




Koučink Liberec



Česko-anglická Montessori mateřská škola Život hrou, s.r.o. - idatabaze.czMateřské školy - idatabaze.cz